Ülkemizde düzenlenen uzay, havacılık ve teknoloji festivali TEKNOFEST kapsamında düzenlenen 6. İstanbul Uluslararası Buluş Fuarı 'ISIF21' açıldı. Açılışı Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa VARANK ile TÜRKPATENT Başkanı Prof. Dr. Habip ASAN yaptı.
Ülkemizde düzenlenen uzay, havacılık ve teknoloji festivali TEKNOFEST kapsamında düzenlenen 6. İstanbul Uluslararası Buluş Fuarı 'ISIF21' açıldı.
Açılışı Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa VARANK ile TÜRKPATENT Başkanı Prof. Dr. Habip ASAN yaptı.
Bakan VARANK açılışta yaptığı konuşmada bu sene altıncısı düzenlenen, ilk defa 2016 yılında hayata geçirilen Fuarın, sonraki yıllarda yılın teknoloji ayı olarak değerlendirilen Eylül ayında TEKNOFEST kapsamında gerçekleştirildiğini vurguladı.
Bakan VARANK, ISIF21’in, 20 farklı ülkeden 72 si yabancı toplam 254 buluşun bir manada yarışacağı bir manada da profesyonellerle, yatırımcılarla, bunları ticarileştirebilecek girişimcilerle buluşturan bir fuar olduğuna dikkat çekti.
Bakan VARANK sözlerini şöyle sürdürdü “Bu fuarı uluslararası paydaşlarla yapıyoruz. Birincisi Dünya Fikri mülkiyet Teşkilatı (WIPO) ile yapıyoruz. Aslında oradan da müjdeli bir haberimiz var. Küresel İnovasyon Endeksinde, özellikle son zamanlarda yaptığımız çalışmalarla, Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin görev gücü kurarak Bakanlığımızla sıkı işbirliği sayesinde10 sıra birden yükseldik. Ülkemiz küresel inovasyon liginde 41. sıraya yükseldi ki bu şimdiye kadar elde ettiği en büyük başarı. Ülkemize hayırlı uğurlu olsun diyorum. İnşallah bu buluş fuarı da yeni girişimlere kapı aralayacak.”
Açılışın ardından Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa VARANK ve TÜRKPATENT Başkanı Prof. Dr. Habip ASAN, beraberindekilerle birlikte buluşların tanıtıldığı stantları gezerek katılımcılardan bilgi aldılar.
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa VARANK, çocukları, gençleri ve ailelerini 21-26 Eylül süresince devam edecek festival çoşkusuna katılmak için İstanbul Atatürk Hava Limanı'na davet etti.
2016 yılından bu yana her yıl dünyanın farklı coğrafyalarından buluşçu, araştırmacı ve yenilikçileri bir araya getiren İstanbul Uluslararası Buluş Fuarı (ISIF), salgın nedeniyle bir yıl aradan sonra 21-26 Eylül 2021 tarihlerinde İstanbul’da gerçekleştiriliyor.
T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Türk Patent ve Marka Kurumu, Uluslararası Buluşçular Birliği Federasyonu(IFIA), Dünya Fikri Mülkiyet Teşkilatı(WIPO), Avrupa Patent Ofisi (EPO) ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfının destekleri ile hayata geçirilen Fuarda, büyük çabalar sonucunda ortaya çıkarılan buluşların; tanıtılması, farkındalık yaratılması, halk-üretici-yatırımcı buluşmasının sağlanması hedefleniyor. Ayrıca Fuar kapsamında düzenlenecek ulusal ve uluslararası çalıştaylarla bilgi paylaşımında önemli bir görevi de yerine getirmiş olacak.
TÜRKPATENT ile 2018 yılında Türk Patent ve Marka Kurumunun bir iştiraki olarak kurulan ve sınai mülkiyet alanında danışmanlık hizmetleri sunan, Türk Sınai Mülkiyet Değerleme, Mühendislik Danışmanlık Hizmetleri A.Ş. (TÜRKSMD), sınai mülkiyet konusunda bilgilendirmelerde bulunmak üzere fuar alanındaki tanıtım stantlarında ziyaretçilerini ağırlıyor.
İstanbul Atatürk Havalimanında gerçekleştirilen “6. İstanbul Uluslararası Buluş Fuarı ISIF21”’in, her yıl olduğu gibi ülkemizden ve dünyanın dört bir yanından çok sayıda katılımcı ve ziyaretçiyi ağırlaması bekleniyor.
6. İstanbul Uluslararası Buluş Fuarı ISIF'21’in ödülleri sahiplerini buldu.
24 Eylül 2021 tarihinde gerçekleştirilen Ödül Törenine, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih KACIR, TÜRKPATENT Başkanı Prof. Dr. Habip ASAN ve IFIA Başkan Yardımcısı Zoran BARISİC katıldı.
KACIR, burada yaptığı konuşmada, tüm heyecanıyla devam eden festivalde özgün hava gösterilerinin yapıldığına işaret ederek, teknoloji yarışmalarının finallerinin tamamlanmak üzere olduğunu, pek çok firma ve kuruluşun da stantlarda misafirlerini ağırladığını dile getirdi.
İstanbul Uluslararası Buluş Fuarı'nın kendileri için çok kıymetli olduğunu ifade eden KACIR, "Dünyanın dört bir yanından buluşçuların bir araya geldiği, son derece etkileyici ürünlerini, sergiledikleri bir platform." dedi.
Daha sonra, KACIR, Prof. ASAN ve BARISİC, alanında uzman kişilerden oluşan uluslararası jüri kurulu tarafından değerlendirilerek belirlenen ödülleri takdim etti.
Törende, altın, gümüş ve bronz madalyaların yanı sıra WIPO, IFIA ve TÜRKPATENT özel ödülleriyle IFIA Grand Prix ödülü sahiplerini buldu.
6. İstanbul Uluslararası Buluş Fuarı’nın büyük ödülü olan "ISIF GRAND PRIX" ödülünü "X-RAY VE RADYASYON ENGELLEYİCİ KOMPOZİT MALZEME" buluşuyla TEKNOPARK İSTANBUL firmalarından, Turing Kimya Endüstri Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi sahibi Muhammet Emin ÇAĞLAR kazandı. ÇAĞLAR'a ödülü, 25 Eylül 2021 tarihinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN’ın katılım sağladığı TEKNOFEST ödül töreninde takdim edildi.
TÜRKPATENT Başkanı Prof. Dr. Habip ASAN, 6. İstanbul Uluslararası Buluş Fuarı ISIF'21 hakkında, AA muhabirine, yaptığı değerlendirmede; İstanbul Uluslararası Buluş Fuarı'nın (ISIF) bu yıl altıncısını düzenlediklerini belirterek, ISIF'i son 3 seferdir TEKNOFEST bünyesinde düzenlediklerini anlattı.
Prof. ASAN, Dünyanın en büyük buluş fuarlarından biri olan ISIF’te 182 yerli ve 72 yabancı olmak üzere toplam 254 buluşun sergilendiğini söyledi.
TEKNOFEST'e birçok yarışmacının son teknoloji projeleriyle katıldığına işaret eden Prof. Dr. Habip ASAN, “Festivalde olması gereken belki de en önemli kurumlardan biriyiz. Çünkü buradaki bütün bu projelerin fikri hakları çok önemli. Eğer bu hakları doğru yönetemezseniz bu yeniliklerin de bir anlamı kalmaz. Burada stantlardaki ürünler çok önemli olsa da onların marka değeri ve patentleri de çok önemli." dedi.
T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Türk Patent ve Marka Kurumu, Uluslararası Buluşçular Birliği Federasyonu(IFIA), Dünya Fikri Mülkiyet Teşkilatı(WIPO), Avrupa Patent Ofisi (EPO) ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfının destekleri ile hayata geçirilen Fuar ile büyük çabalar sonucunda ortaya çıkarılan buluşların; tanıtılması, farkındalık yaratılması, halk-üretici-yatırımcı buluşmasının sağlanması hedefleniyor. Ayrıca Fuar kapsamında düzenlenen ulusal ve uluslararası çalıştaylarla bilgi paylaşımında önemli bir görevi de yerine getirmiş oldu.
İstanbul Atatürk Havalimanında TEKNOFEST çoşkusu içerisinde gerçekleştirilen “6. İstanbul Uluslararası Buluş Fuarı ISIF21, ülkemizden ve dünyanın dört bir yanından çok sayıda katılımcı ve ziyaretçiyi ağırladı.