Üniversitelerde Fikri Mülkiyet Varlıklarının Ticarileşmesi Projesi Çalışma Toplantısı Gerçekleştirildi

5 Haziran 2024
7

Üniversitelerde ortaya çıkan yenilikçi fikirlere ait fikri mülkiyet korumalarının ticarileşmesi amacıyla, Türk Patent ve Marka Kurumu (TÜRKPATENT), Dünya Fikri Mülkiyet Örgütü (WIPO) ve Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) iş birliğiyle düzenlenen “Üniversitelerde Fikri Mülkiyet Varlıklarının Ticarileşmesi Projesi Çalışma Toplantısı” KTÜ ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Toplantıda, TÜRKPATENT Başkanı Prof. Dr. M. Zeki Durak, "Üniversitelerde Ortaya Çıkan Tescilli Buluşların Ticarileştirilmesi" konulu sunum yaptı. Durak sunumunda, üniversitelerde inovasyon kapasitesinin artırılması ve akademik buluşların ticarileştirilmesi konularına değindi.

Toplantıya, Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek ve Bayburt Üniversitesi Rektörü Mutlu Türkmen'in yanı sıra, rektör yardımcıları, Trabzon Sanayi ve Teknoloji Müdürü, teknoloji transfer ofisi müdürleri, ticaret ve sanayi odası temsilcileri, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) yetkilileri ve akademisyenler katılım sağladı.

Uygulanacak pilot projenin devamında bu projenin tüm üniversitelere yaygınlaştırılarak üniversitelerin inovasyon kapasitesinin artırılması, akademik buluşların ticarileştirilerek ve ülkemizin ekonomik kalkınmasına katkıda bulunulması hedefleniyor.

Görsel Galeri

8.JPG
DSC_0894
7
DSC_0946.JPG
3
2
1

İlgili Haberler

Osmaniye Yer Fıstığı ve Bingöl Balı Avrupa Birliği Nezdinde Tescillendi

Fikri Mülkiyet Hukuku Etkinliği

Fikri Mülkiyet Hukuku Yüksek Lisans Programı 8. Yılı Mezuniyet Töreni

TÜRKPATENT Tasarım Merkezlerinin Sınai Mülkiyet Kapasitelerini Geliştirmeyi Hedefliyor

16. Uluslararası Fikri Mülkiyet Kongresi

TÜRKSMD ile KTÜ Arasında İş Birliği

Düzce Bıçağı Coğrafi İşaret Takdim Töreni

TÜRKSMD ile Atlas Üniversitesi Arasında İş Birliği

Adalet Akademisi Ziyareti

307-pop-up

PATENTLE TÜRKİYE - 4. ULUSAL ÜNİVERSİTELER PATENT YARIŞMASI