TÜRKPATENT ile CNIPA Arasında İş Birliği

16 Eylül 2024
-----------

TÜRKPATENT Başkanı Prof. Dr. M. Zeki Durak, Çin'de düzenlenen Üçüncü Kuşak-Yol Fikri Mülkiyet Yüksek Düzey Konferansı’nda ülkemizdeki yeşil teknoloji uygulamalarını ve TÜRKPATENT projelerini paylaştı. Konferans kapsamında, TÜRKPATENT ile CNIPA arasında bilgi ve deneyim paylaşımını içeren yeni bir Mutabakat Zaptı imzalandı.

TÜRKPATENT Başkanı Prof. Dr. M. Zeki Durak, Dünya Fikri Mülkiyet Örgütü (WIPO)  ile Çin Ulusal Fikri Mülkiyet İdaresi (CNIPA) ve Çin Ulusal Telif Hakları İdaresi iş birliğinde 11 – 13 Eylül tarihlerinde Çin’de gerçekleşen Üçüncü Kuşak-Yol Fikri Mülkiyet Yüksek Düzey Konferansına (The Third Belt and Road High-Level Conference on Intellectual Property) katılım sağladı.

Durak, konferansın 2. gününde düzenlenen “Yeşil ve Sürdürülebilir Kalkınmayı Teşvik Etmede Fikri Mülkiyetin Rolü” oturumunda, yeşil teknolojilerde inovasyonu destekleme, Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerine ulaşma ve iklim değişikliği sorunlarına çözüm geliştirmede fikri mülkiyetin rolüne ilişkin ülkemizdeki iyi uygulama örneklerini ve TÜRKPATENT'in yürüttüğü projeleri içeren bir sunum yaptı

İki Ofis Arasında Fikri Mülkiyet Alanında Yeni Anlaşmalar

TÜRKPATENT Başkanı Prof. Dr. M. Zeki Durak, söz konusu konferans kapsamında CNIPA Komiseri Dr. Shen Changyu ile ikili görüşme gerçekleştirdi. 

Görüşme kapsamında, Durak ve Changyu tarafından, TÜRKPATENT ve CNIPA arasında bilgi ve deneyim paylaşımı, kapasite geliştirme, eğitim ve bilgi teknolojilerinin geliştirilmesi gibi konuları içeren Mutabakat Zaptı imzalandı.

 

Üçüncü Kuşak-Yol Fikri Mülkiyet Yüksek Düzey Konferansı (The Third Belt and Road High-Level Conference on Intellectual Property), ülkemizce de desteklenen ve kısaca “Kuşak-Yol” olarak anılan “İpek Yolu Ekonomik Kuşağı” ve “21. Yüzyıl Deniz İpek Yolu” girişiminin hayata geçirilmesine yönelik çalışmalar kapsamında düzenlenmekte olup, fikri mülkiyet alanındaki iş birliğinin önemine istinaden, çeşitli ülkelerden yüksek düzeyli katılım ile gerçekleştirilmektedir.

 

Görsel Galeri

-----------
5
2
1
4-
WhatsApp Image 2024-09-12 at 11.25.23 (2)
6-
WhatsApp Image 2024-09-12 at 11.25.24 (1)

İlgili Haberler

PATLIB 2024 Konferansı TÜRKPATENT Ev Sahipliğinde Gerçekleşti

Bakan Yardımcısı Kasım GÖNÜLLÜ, EPO Başkanı António CAMPINOS’u Kabul Etti

EPO ve ODTÜ Arasında “Pan European Seal Network Programı Mutabakat Zaptı” İmzalandı

Sınai Mülkiyetin Öncüleri TÜRKPATENT'te Buluşuyor: PATLIB 2024 Konferansı

Söke Pamuğu, AB’de Tescillenen İlk Pamuk Ürünü Oldu

Bursa Siyah İnciri AB'de Tescillenen 26. Coğrafi İşaret Oldu

Hüyük Çileği Avrupa Birliği'nden Coğrafi İşaret Tescili Aldı

Çevrim İçi Sınai Mülkiyet Hakları Eğitimi Yayınlandı!

Sınai Mülkiyetin Öncüleri TÜRKPATENT'te Buluşuyor: "PATLIB 2024 Konferansı"