Aydın’da Coğrafi İşaretlerde Markalaşma ve Ticarileşme Çalışmaları Devam Ediyor

24 Ocak 2025
GiH8ccqXkAAj0Sr

Aydın’da, “Sınai Mülkiyet Hakları Eğitimi” ve “Coğrafi İşaretlerin Markalaşma ve Ticarileşme Projesi Yol Haritası Semineri” düzenlendi. Türk Patent ve Marka Kurumu (TÜRKPATENT) ve Dünya Fikri Mülkiyet Örgütü (WIPO) iş birliğiyle yürütülen proje kapsamında, Aydın Memecik Zeytinyağı ve Edremit Zeytinyağı üzerinde ticarileşme çalışmaları devam ediyor.

Aydın Ticaret Borsası’nda programa, TÜRKPATENT Başkanı Prof. Dr. M. Zeki Durak, Aydın Milletvekili Ömer Özmen, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent, Aydın Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Fevzi Çondur ve ilgili paydaşlar katılım sağladı.

Program açılışında konuşan TÜRKPATENT Başkanı Prof. Dr. M. Zeki Durak, Türkiye’nin sınai mülkiyet alanında her geçen gün daha ileri bir noktaya ulaştığını vurguladı. Aydın’ın 32 coğrafi işarete sahip olduğunu belirten Durak, bunlardan Aydın Memecik Zeytinyağı, Aydın Kestanesi, Aydın İnciri ve Söke Pamuğu’nun Avrupa Birliği'nde tescilli olduğunu ifade etti.

Durak, TÜRKPATENT ve WIPO iş birliğiyle yürütülen “Coğrafi İşaretlerin Markalaşma ve Ticarileştirilmesi Projesi” kapsamında, Aydın Memecik Zeytinyağı ve Edremit Zeytinyağı üzerinde ticarileşme çalışmalarının devam ettiğini belirtti. Projenin ilk aşamasında belirlenen ürünlerin markalaşma sürecinde üreticilere ve üretici birliklerine eğitimler verildiğini dile getiren Durak, ticarileşmenin artırılması ve farkındalık oluşturulmasının hedeflendiğini söyledi.

Aydın Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Fevzi Çondur da, TÜRKPATENT ve WIPO iş birliğiyle başlatılan proje kapsamında, Aydın Memecik Zeytinyağı’nın pilot ürün olarak belirlendiğini söyledi. Çondur, coğrafi işaretli ürünlerin markalaşması ve ticarileşmesini hedefleyen bu projenin, Aydın Memecik Zeytinyağı’nın bilinirliğini artırarak ulusal ve uluslararası pazarda daha güçlü bir konuma ulaşmasına katkı sağlayacağını belirtti.

Coğrafi İşaret Belgeleri Takdim Edildi

Konuşmaların ardından, Aydın Milletvekili Ömer Özmen ve TÜRKPATENT Başkanı Prof. Dr. M. Zeki Durak tarafından Aydın Enginarı coğrafi işaret tescil belgesi, Aydın Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Fevzi Çondur’a, Söke Peksimeti coğrafi işaret tescil belgesi ise Söke Tarih Araştırmaları ve Kültür Değerlerini Koruma Derneği Başkanı İsmail Caner Genç’e takdim edildi.

Program kapsamında, fuaye alanında Aydın’ın coğrafi işaretli ürünleri sergilendi. 

Coğrafi İşaretli Ürünler İçin Ziyaretler Gerçekleştirildi

Aydın Ticaret Borsası’nda gerçekleşen programın ardından, coğrafi işaretli ürünleri kullanan firmalara ziyaretler gerçekleştirildi. TÜRKPATENT Başkanı Prof. Dr. M. Zeki Durak, Aydın Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Fevzi Çondur ve beraberindeki heyet, firmaların üretim süreçleri hakkında bilgi aldı. Ziyaret kapsamında, markalaşma ve ticarileşme süreçleri değerlendirildi, iş birliğinin güçlendirilmesine yönelik görüşmeler yapıldı.

Görsel Galeri

GiH8ccqXkAAj0Sr
GiH8ek7WMAAfoYt
GiH8iTqXcAA6vnN
GiIl0RKWAAAJCn0
GiH86dQXAAAcTIH
GiIl0RIXEAA4m8T
GiIl0RKWoAAyolX

İlgili Haberler

Fikri Mülkiyet Hukuku Yüksek Lisans Programı Açılış Töreni

Edremit’te Coğrafi İşaretli Zeytinyağı İçin İstişare Toplantısı Düzenlendi

Balıkesir Üniversitesi’nde Sınai Mülkiyet Hakları Eğitimi Düzenlendi

Özbekistan Fikri Mülkiyet Ajansına “Coğrafi İşaretler Webinarı” Düzenlendi

Milas Ekşili Zeytini’nin Coğrafi İşaret Töreni

Sınai Mülkiyet Alanında İş Birliği Protokolü İmzalandı

Silifke Yoğurdu AB'de Tescillendi

Silifke Yoğurdu Avrupa Birliği nezdinde tescillenen 30. coğrafi işaretimiz oldu.

Yerli Patent Başvurularında Tarihi Rekor: 10 Bin 186 Başvuru

TÜRKPATENT Akademi Tanıtımı ve Yapay Zeka Destekli Dijital Dönüşüm Projesi

WhatsApp Image 2024-11-05 at 19.30.45